Σάλτσα Τόνου

Συστατικά

Υλικά για 4 μερίδες:
3x80γρ. RIO mare Τόνος σε Ελαιόλαδο
200γρ. τριμμένη τομάτα
1 μικρό κρεμμύδι
½ σκελίδα σκόρδο
100 ml λευκό κρασί
1 κλοναράκι μαϊντανό
φύλλα βασιλικού
40γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιολάδο
αλάτι για τη γεύση

Stampa Ricetta

Μοιραστείτε τη συνταγή

Πείτε το στους φίλους σας

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν

Τόνος Σε Ελαιόλαδο

Ανακαλύψτε περισσότερα

Προετοιμασία

    Εκτέλεση:

    1. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και στη συνέχεια κόψτε το βασιλικό και το μαϊντανό χωριστά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

    2. Προσθέστε τη τριμμένη τομάτα, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για περίπου δέκα λεπτά. Προσθέστε τον στραγγισμένο τόνο και τα ψιλοκομμένα αρωματικά βότανα. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί για περίπου ένα λεπτό και αφαιρέστε τη σάλτσα από τη φωτιά.

    3. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα φακελάκι σαφράν στη σάλτσα για μια ασυνήθιστη, εντυπωσιακή γεύση.

Οι συνταγές με τις περισσότερες επισκέψεις