Αλμυρά crostini με Τόνο και άλειμμα ρεβιθιών
Συστατικά
Υλικά για 4 μερίδες:
200γρ. βρασμένα ρεβίθια
1 σκελίδα σκόρδου
ένα ματσάκι μαϊντανό
θαλασσινό αλάτι
μαύρο πιπέρι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 βιολογικό λεμόνι
2x80γρ. RIO mare Τόνος σε Ελαιόλαδο
μερικά φρέσκα φύλλα φρέσκου βασιλικό
μερικά κλαδάκια φρέσκου δενδρολίβανου
200 γρ. ψωμί τύπου μπαγκέτα
φρέσκο θυμάρι για διακόσμηση
200γρ. βρασμένα ρεβίθια
1 σκελίδα σκόρδου
ένα ματσάκι μαϊντανό
θαλασσινό αλάτι
μαύρο πιπέρι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 βιολογικό λεμόνι
2x80γρ. RIO mare Τόνος σε Ελαιόλαδο
μερικά φρέσκα φύλλα φρέσκου βασιλικό
μερικά κλαδάκια φρέσκου δενδρολίβανου
200 γρ. ψωμί τύπου μπαγκέτα
φρέσκο θυμάρι για διακόσμηση
Stampa Ricetta
Προετοιμασία
Εκτέλεση:
1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, πολτοποιήστε τα ρεβίθια με το σκόρδο, μερικά κλαδάκια από δεντρολίβανο, μαϊντανό, αλάτι, χυμό μισού λεμονιού και δύο κουταλιές του γλυκού λάδι ελιάς.
2. Αφού αποκτήσει μια κρεμώδη σύσταση, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Στραγγίζετε τον τόνο, τον κόβετε σε κομμάτια και τον ανακατεύετε με το τρίμμα λεμονιού και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
3. Κόψτε την μπαγκέτα σε φέτες και ψήστε το σε μια ζεστή σχάρα.
4. Απλώστε τη σάλτσα ρεβιθιών στην μπαγκέτα, τοποθετήστε στην κάθε μερίδα τον τόνο και γαρνίρετε με κλαδάκια θυμαριού και τριμμένο λεμόνι.