Κροκέτες ρυζιού γεμιστές με Τόνο και μοτσαρέλα

Συστατικά

Υλικά για 4 μερίδες:
300γρ. ρύζι
1 κρεμμύδι
1 λίτρο ζωμός
40ml. ελαιόλαδο
200γρ. μοτσαρέλα
1x160γρ. RIO mare Τόνος σε Ελαιόλαδο
2 αυγά - 150γρ. τοματοπολτός - 1 πρέζα ρίγανη - λάδι για τηγάνισμα - αλεύρι - τριμμένη φρυγανιά - αλάτι

Stampa Ricetta

Μοιραστείτε τη συνταγή

Πείτε το στους φίλους σας

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν

Τόνος Σε Ελαιόλαδο

Ανακαλύψτε περισσότερα

Προετοιμασία

    Εκτέλεση:

    1. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέστε 100γρ. τοματοπολτό, μία πρέζα ρίγανη και το ρύζι ώσπου να ασπρίσει.

    2. Προσθέστε λίγο-λίγο το ζωμό και ανακατεύετε τακτικά μέχρι να έχετε ένα όσο το δυνατόν πιο στεγνό ριζότο. Έπειτα, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε ένα ολόκληρο αυγό. Ρίξτε το ρύζι πάνω σε ένα δίσκο κοπής και αφήστε το να κρυώσει.

    2. Στραγγίστε ένα μικρό κομμάτι τόνου και βάλτε το σε ένα μπολ. Προσθέστε την κομμένη μοτσαρέλα και τον υπόλοιπο τοματοπολτό.

    3. Βάλτε μία μεγάλη κουταλιά κρύο ρύζι στην παλάμη σας και τυλίξτε με αυτή μια μικρή ποσότητα από τη γέμιση τόνου και μοτσαρέλας, σχηματίζοντας μία μπάλα με τη γέμιση στο εσωτερικό της. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαντληθούν όλα τα υλικά.

    4. Χτυπήστε το δεύτερο αυγό προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι. Καλύψτε τις κροκέτες ρυζιού με αλεύρι, περάστε τις από το χτυπημένο αυγό και μετά από την τριμμένη φρυγανιά.

    5. Τηγανίστε σε μπόλικο λάδι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Σερβίρονται ζεστές.

Οι συνταγές με τις περισσότερες επισκέψεις