Ελληνική πατατοσαλάτα με Τόνο
Συστατικά
Υλικά για 4 μερίδες:
2 συσκευασίες 160 γρ. RIO Mare Τόνος σε Ελαιόλαδο
700 γρ. μέτριες πατάτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
30 γρ. απύρηνες μαύρες ελιές
1 κ.σ. κάπαρη τουρσί σε ξύδι, στραγγισμένη
1 ματσάκι μαϊντανός
40 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
2 συσκευασίες 160 γρ. RIO Mare Τόνος σε Ελαιόλαδο
700 γρ. μέτριες πατάτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
30 γρ. απύρηνες μαύρες ελιές
1 κ.σ. κάπαρη τουρσί σε ξύδι, στραγγισμένη
1 ματσάκι μαϊντανός
40 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Stampa Ricetta
Προετοιμασία
Εκτέλεση:
1. Πλύνετε καλά τις πατάτες και μαγειρέψτε τις σε βραστό νερό για 30 λεπτά περίπου. Κόψτε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την κάπαρη, τις ελιές, το ελαιόλαδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προσθέστε μερικές κουταλιές από το νερό όπου βράσατε τις πατάτες.
2. Στραγγίξτε, ξεφλουδίστε και κόψτε σε φέτες τις πατάτες. Προσθέστε τις στο μπολ και ανακατέψτε απαλά. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
3. Στραγγίξτε και τεμαχίστε τον τόνο και προσθέστε τον στην πατατοσαλάτα.