Φιλέτα Σαρδέλας με πατάτες και χυμό πορτοκάλι
Συστατικά
Υλικά για 4 μερίδες:
3 συσκευασίες 105 γρ. RIO mare Φιλέτα Σαρδέλας σε Ελαιόλαδο με Πιπεριά Τσίλι
3 πατάτες
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
1 πορτοκάλι
40 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανός
40 γρ. αμύγδαλα αξεφλούδιστα
αλάτι
3 συσκευασίες 105 γρ. RIO mare Φιλέτα Σαρδέλας σε Ελαιόλαδο με Πιπεριά Τσίλι
3 πατάτες
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
1 πορτοκάλι
40 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανός
40 γρ. αμύγδαλα αξεφλούδιστα
αλάτι
Stampa Ricetta
Προετοιμασία
Εκτέλεση:
1. Κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τρίψτε το ξύσμα πορτοκαλιού και στύψτε τον χυμό του. Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό, κόψτε τα αμύγδαλα σε χοντρά κομμάτια με ένα μαχαίρι και κόψτε τις πατάτες, βρασμένες και με τη φλούδα τους, σε φέτες.
2. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, προσθέστε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, πασπαλίστε με αλάτι και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάστε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέστε τον μαϊντανό.
3. Κόψτε τις πατάτες, τοποθετήστε τις σε μια πιατέλα και γαρνίρετε με τα φιλέτα σαρδέλας και λίγο από το λάδι τους. Περιχύστε με τη σάλτσα με το κρεμμύδι και το πορτοκάλι και γαρνίρετε με τα αμύγδαλα.