Χάμπουργκερ Τόνου
Συστατικά
2x160γρ. RIO mare Τόνος σε Ελαιόλαδο
6 φέτες ψωμί για τόστ
1 αυγό
2 κουταλάκια μουστάρδα
1 κλοναράκι μαϊντανό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουταλιές μαγιονέζα
λίγες σταγόνες εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Stampa Ricetta
Προετοιμασία
Εκτέλεση:
1. Κόψτε την κόρα από τις φέτες ψωμιού σάντουιτς και αλέστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων για να αποκτήσετε μαλακά ψίχουλα ψωμιού.
2. Τοποθετήστε τα ψίχουλα ψωμιού σε ένα μπολ, προσθέστε τα καλά στραγγισμένα κομμάτια τόνου, το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το αυγό και ανακατέψτε τα υλικά μαζί.
3. Πλάστε το μείγμα σε μπιφτέκια τόνου, ζεστάνετε ένα ελαφρώς λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει καλά και στη συνέχεια χαμηλώσετε τη φωτιά για να μαγειρευτούν καλά τα μπιφτέκια τόνου.
4. Γυρίστε τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές με μια σπάτουλα, για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο πάχος. Τα μπιφτέκια είναι έτοιμα όταν πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Σερβίρετε αμέσως με νόστιμα τσιπς πατάτας.