Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με Τόνο και ricotta
Συστατικά
Υλικά για 4 άτομα:
1 συσκευασία 160 γρ. Rio Mare Τόνος σε Ελαιόλαδο
12 κολοκυθοανθοί
200 γρ. ρικότα
2 κτς τριμμένη παρμεζάνα
1 αυγό
2 κτς αλεύρι
4 κτς γάλα
1 ματσάκι μαϊντανός
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι
1 συσκευασία 160 γρ. Rio Mare Τόνος σε Ελαιόλαδο
12 κολοκυθοανθοί
200 γρ. ρικότα
2 κτς τριμμένη παρμεζάνα
1 αυγό
2 κτς αλεύρι
4 κτς γάλα
1 ματσάκι μαϊντανός
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι
Stampa Ricetta
Προετοιμασία
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ, αναμείξτε τον στραγγισμένο τόνο με τη ρικότα, την παρμεζάνα και 1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε.
2. Αφαιρέστε τους στήμονες από τους κολοκυθοανθούς, πλύνετέ τους προσεκτικά και γεμίστε τους με το μείγμα του τόνου.
3. Χτυπήστε το αυγό με το αλεύρι και 1 πρέζα αλάτι. Προσθέστε το γάλα για να προκύψει ένας κρεμώδης χυλός.
4. Βουτήξτε τους γεμιστούς κολοκυθοανθούς στον χυλό. Τηγανίστε τους σε καυτό λάδι μέχρι να γίνουν τραγανοί και χρυσοκάστανοι.
5. Αφαιρέστε τους κολοκυθοανθούς από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και στραγγίξτε τους σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι. Σερβίρετέ τους καυτούς και τραγανούς.