Linguine με Φιλέτα Σαρδέλας
Συστατικά
Υλικά για 4 μερίδες:
80γρ. ζυμαρικά linguine
1 συσκευασία 105 γρ. RIO mare Φιλέτα Σαρδέλας σε Ελαιόλαδο
1 κουταλιά πελτός τομάτας
1 μικρό κρεμμύδι
20 γρ. άγριος μάραθος
10 γρ. σταφίδες
10 γρ. κουκουνάρι
10 ml λάδι
1/2 φακελάκι σαφράν
αλάτι
80γρ. ζυμαρικά linguine
1 συσκευασία 105 γρ. RIO mare Φιλέτα Σαρδέλας σε Ελαιόλαδο
1 κουταλιά πελτός τομάτας
1 μικρό κρεμμύδι
20 γρ. άγριος μάραθος
10 γρ. σταφίδες
10 γρ. κουκουνάρι
10 ml λάδι
1/2 φακελάκι σαφράν
αλάτι
Stampa Ricetta
Προετοιμασία
Εκτέλεση:
1. Μουλιάστε τις σταφίδες σε λίγο ζεστό νερό. Ζεματίστε τον άγριο μάραθο σε αλατισμένο νερό που βράζει για 2 λεπτά. Βγάλτε το από το νερό, στεγνώστε το, κόψτε το και στη συνέχεια βάλτε το ζυμαρικό στο ίδιο νερό που χρησιμοποιήσατε για να μαγειρέψετε το μάραθο.
2. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, προσθέστε τον πολτό ντομάτας, τον κρόκο, τις σταφίδες και τα κουκουνάρια και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Προσθέστε τις σαρδέλες και το ψιλοκομμένο μάραθο. Περάστε το αλάτι και προσθέστε δύο κουτάλιές απο το νερό που βράσανε τα ζυμαρικά.
3. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά όταν είναι al dente και το βάλτε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατέψτε στη φωτιά για ένα λεπτό και στη συνέχεια σερβίρετε.