Μακαρόνι “Alla Pugliese” με Τόνο και μπρόκολο
Συστατικά
Υλικά για 4 μερίδες:
350γρ. μακαρόνια
1x160γρ. RIO mare Τόνος σε Ελαιόλαδο
500γρ μπρόκολο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
30ml ελαιόλαδο
30γρ τριμμένη παρμεζάνα
1 πιπεριά τσίλι
αλάτι
350γρ. μακαρόνια
1x160γρ. RIO mare Τόνος σε Ελαιόλαδο
500γρ μπρόκολο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
30ml ελαιόλαδο
30γρ τριμμένη παρμεζάνα
1 πιπεριά τσίλι
αλάτι
Stampa Ricetta
Προετοιμασία
Εκτέλεση:
1. Διαχωρίστε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και κόψτε το μίσχο.
2. Κόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι, και έπειτα σωτάρετέ τα σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι. Βάλτε τα στην άκρη όταν ολοκληρώσετε το σωτάρισμα.
3. Βράστε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίξτε και ρίξτε τα στο σκεύος που περιέχει το τηγανισμένο μείγμα, προσθέτοντας μια σταγόνα νερού από τα ζυμαρικά και το μπρόκολο.
4. Προσθέστε την παρμεζάνα, ανακατέψτε στη φωτιά για ένα λεπτό, και στη συνέχεια προσθέστε τον ελαφρώς στραγγισμένο τόνο και σερβίρετε.