Ντάκος με ντοματίνια, μπρόκολο και Τόνο
Συστατικά
160γρ. RIO mare Τόνος σε ελαιόλαδο
4 Παξιμάδια Ντάκος
12 τοματάκια τύπου cherry
300γρ. καθαρισμένο μπρόκολο
1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
ξύδι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι για τη γεύση
Stampa Ricetta
Προετοιμασία
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας νερό, 1 κουταλιά της σούπας ξύδι, λίγο ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι.
2. Τοποθετήστε τους ντάκους σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, ραντίστε με αυτό το μείγμα και αφήστε τους να μαλακώσουν.
3. Κόψτε τα τοματάκια στη μέση, τοποθετήστε τα σε ένα μπολ και ραντίστε τις με ελαιόλαδο, αλάτι και μερικά κλαδάκια ρίγανης. Αφήστε τα να μαριναριστούν μέχρι να τα χρειαστείτε.
4. Σιγουρευτείτε ότι αφαιρέσατε τα σκληρά μέρη του μπρόκολου. Κόψτε το σε κομμάτια και ζεματίστε για περίπου 5-6 λεπτά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Στραγγίστε το μπρόκολο και ραντίστε ενώ είναι ακόμη ζεστό με αλάτι και ελαιόλαδο. Αφήστε να κρυώσει.
5. Γαρνίρετε τους Ντάκους με το μπρόκολο, τα τοματίνια και το χοντροκομμένο Τόνο σε Ελαιόλαδο. Περιχύστε με την μαρινάδα τομάτας.