Ριζότο Σολομού με ξύσμα λεμονιού
Συστατικά
Υλικά για 4 μερίδες:
350 γρ. λευκό ρύζι
1 συσκευασία 150 γρ. RIO mare Σολομός Φιλέτο al Naturale
2 λεμόνια
1/2 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
1 ματσάκι μαϊντανό
1,5 λίτρο ζωμός ψαριών ή λαχανικών
50 γρ. βούτυρο
350 γρ. λευκό ρύζι
1 συσκευασία 150 γρ. RIO mare Σολομός Φιλέτο al Naturale
2 λεμόνια
1/2 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
1 ματσάκι μαϊντανό
1,5 λίτρο ζωμός ψαριών ή λαχανικών
50 γρ. βούτυρο
Stampa Ricetta
Προετοιμασία
Εκτέλεση:
1. Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλλά κόβουμε το μαϊντανό ξεχωριστά. Ξεφλουδίστε το λεμόνι και στύψτε το χυμό λεμονιού.
2. Σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 30 γραμμάρια βουτύρου, προσθέστε το ρύζι και αφήστε το να ψηθεί ελαφρά. Ρίξτε το χυμό λεμονιού και προσθέστε σταδιακά το ζεστό ζωμό. Ανακατεύετε τακτικά.
3. Δύο λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος μαγειρέματος, προσθέστε το στραγγισμένο σολομό σε νιφάδες μαζί με το μαϊντανό, τη φλούδα λεμονιού και το υπόλοιπο βούτυρο. Σερβίρετε αμέσως.