Panzerotti με Τόνο και scarmoza
Συστατικά
500 γρ. ζύμη
1 συσκευασία 160 γρ. Rio Mare Τόνος σε Ελαιόλαδο
120 γρ. καπνιστό τυρί σκαρμότσα
6 λιαστές ντομάτες σε λάδι
1 ματσάκι βασιλικός
1 λίτρο φιστικέλαιο
πιπέρι
Stampa Ricetta
Προετοιμασία
Εκτέλεση:
1. Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 2 χιλιοστών. Κόψτε τη ζύμη σε δίσκους 8 εκ., χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή φλιτζάνι. Καλύψτε τους δίσκους με μια πετσέτα και αφήστε τους να φουσκώσουν για 20 λεπτά.
2. Όσο η ζύμη «ξεκουράζεται», κόψτε το τυρί σκαρμότσα σε χοντρά κομμάτια, τοποθετήστε το σε ένα μπολ και προσθέστε τον τόνο, στραγγισμένο και τεμαχισμένο, τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε ροδέλες και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Πασπαλίστε με λίγο πιπέρι.
3. Πιέστε ξανά τους δίσκους για να πλατύνουν. Τοποθετήστε 1 μεγάλη κουταλιά γέμισης πάνω σε κάθε δίσκο και διπλώστε τον σε σχήμα μισοφέγγαρου. Πιέστε τις άκρες για να κλείσει και διπλώστε τις με ένα πιρούνι.
4. Τηγανίστε τα πιτάκια σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν. Στραγγίξτε τα σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετέ τα καυτά.