Τόνος με ντοματίνια, πράσινα φασολάκια και φύλλα βασιλικού
Συστατικά
Υλικά για 4 μερίδες:
2x160γρ. RIO mare Τόνος σε ελαιόλαδο
300γρ. κόκκινα και κίτρινα τοματίνια τύπου cherry
300γρ. πράσινα φασολάκια
ένα ματσάκι βασιλικός
1/2 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα πέστο
50γρ. έξτρα παρθένο ελαιολάδο
αλάτι
2x160γρ. RIO mare Τόνος σε ελαιόλαδο
300γρ. κόκκινα και κίτρινα τοματίνια τύπου cherry
300γρ. πράσινα φασολάκια
ένα ματσάκι βασιλικός
1/2 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα πέστο
50γρ. έξτρα παρθένο ελαιολάδο
αλάτι
Stampa Ricetta
Προετοιμασία
Εκτέλεση:
1. Βράστε τα πράσινα φασολάκια σε αλατισμένο νερό, στραγγίξτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.
2. Κόψτε τις τομάτες στη μέση και στη συνέχεια σε τέσσερα μέρη, ραντίστε με λάδι, αλάτι, ψιλοκομμένο σκόρδο και βασιλικό. Ανακατέψτε και αφήστε να ξεκουραστεί.
3. Τοποθετήστε τα μαγειρεμένα πράσινα φασολάκια σε ένα πιάτο, προσθέστε τον τόνο και τα τοματίνια, αφαιρώντας το σκόρδο.
4. Συμπληρώστε με μερικά φύλλα βασιλικού, λάδι και τη σάλτσα πέστο: σερβίρετε αμέσως με λίγο τραγανό ψωμί.