Τόνος με ζυμαρικά, πέστο και μοτσαρέλα
Συστατικά
Υλικά για 4 μερίδες:
350γρ. μικρά ζυμαρικά
1x160γρ. RIO mare Τόνος σε ελαιόλαδο
200γρ. μοτσαρέλα
1 ώριμη ντομάτα
50γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
μια χούφτα φύλλα βασιλικού
1 κουταλιά κουκουνάρι
30γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
2 κουταλιές τυρί κρέμα
αλάτι
350γρ. μικρά ζυμαρικά
1x160γρ. RIO mare Τόνος σε ελαιόλαδο
200γρ. μοτσαρέλα
1 ώριμη ντομάτα
50γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
μια χούφτα φύλλα βασιλικού
1 κουταλιά κουκουνάρι
30γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
2 κουταλιές τυρί κρέμα
αλάτι
Stampa Ricetta
Προετοιμασία
Εκτέλεση:
1.Βράστε αρκετό αλατισμένο νερό. Φέρτε άφθονο αλατισμένο νερό σε σημείο βρασμού.
2. Πλύνετε τον βασιλικό, βάλτε τον στο μπλέντερ με το λάδι, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι, μια πρέζα αλάτι και το τυρί κρέμα και ανακατέψτε.
3. Κόψτε τη μοτσαρέλα και την ντομάτα και στη συνέχεια ανακατέψτε με τον στραγγίσμενο τόνο.
4. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά. Δύο λεπτά πριν τα στραγγίξετε, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας νερό στη σάλτσα πέστο για να την κάνετε πιο απαλή.
5. Στραγγίξτε τα al dente ζυμαρικά. Αμέσως γαρνίρετε τα ζυμαρικά με την σάλτσα πέστο, ανακατέψτε καλά και προσθέστε τον τόνο με την ντομάτα και τη μοτσαρέλα.