Vitello Tonnato (μοσχάρι με σάλτσα τόνου-τσαγιού)

Συστατικά

Υλικα για 4 μερίδες:
Για το κρέας:
600γρ. φιλέτο μοσχάρι
1 σέλερι
1 μέτριο κρεμμύδι
1 καρότο
1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
αλάτι για τη γεύση

Για τη σάλτσα:
1x240γρ. RIO mare Τόνος σε ελαιόλαδο
2 κρόκοι αυγών
4 φιλέτα αντζούγιες σε λάδι
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη σε ξύδι στραγγισμένη
280γρ. ελαιόλαδο
χυμός ½ λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση

Stampa Ricetta

Μοιραστείτε τη συνταγή

Πείτε το στους φίλους σας

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν

Τόνος Σε Ελαιόλαδο

Ανακαλύψτε περισσότερα

Προετοιμασία

    Εκτέλεση:

    1.Βράστε 2 λίτρα νερού. Προσθέστε τα καλά καθαρισμένα λαχανικά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, το κρασί και το κρέας και αλατίστε. Μαγειρέψτε για περίπου 1 ½ ώρες και αφήστε το να κρυώσει μέσα στο ζωμό.

    2. Τοποθετήστε τους κρόκους αυγού, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού σε ένα μπολ ή στον επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, πρώτα σιγά-σιγά και στη συνέχεια πιό ζωηρά, σιγά-σιγά προσθέστε το ελαιόλαδο. Όταν η σάλτσα αρχίσει να δένει προσθέστε το χυμό λεμονιού λίγο λίγο. Εάν η μαγιονέζα «κόβει», τοποθετήστε έναν κρόκο αυγού σε ένα καθαρό κύπελλο, χτυπήστε δυνατά και σταδιακά προσθέτετε τη "κομμένη" μαγιονέζα. Εάν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 250 γραμμάρια έτοιμης μαγιονέζας. Όταν η μαγιονέζα είναι έτοιμη, προσθέστε τον τόνο, τους γαύρους και την κάπαρη και ανακατέψτε τα συστατικά για ένα λεπτό για να αποκτήσετε μια απαλή, κρεμώδης σάλτσα.

    3. Εάν επιθυμείτε, για να κάνετε την σάλτσα για τον τόνο πιο απαλή, μπορείτε να προσθέσετε λίγες κουτάλιές από τον κρύο ζωμό στον οποίο μαγειρεύτηκε το κρέας. Μπορείτε επίσης να το κάνετε ελαφρύτερο προσθέτοντας μερικά κομμάτια από τα μαγειρεμένα λαχανικά απο το ζωμό. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ανακατέψετε όλα τα υλικά μαζί.

    4. Στραγγίζετε και κόψτε το κρύο κρέας σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε σε μια πιατέλα. Προσθέστε τη σάλτσα, αφήστε τις γεύσεις να αναμειχθούν για τουλάχιστον μία ώρα σε δροσερό μέρος και σερβίρετε.

Οι συνταγές με τις περισσότερες επισκέψεις