Wok-fried ρύζι basmati με Τόνο και κολοκύθα
Συστατικά
Υλικά για 4 μερίδες:
350γρ. ρύζι basmati
1 φέτα κολοκύθας
2x80γρ. RIO mare Τόνος σε Ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ζεστό πιπέρι τσίλι
αλάτι
λευκό πιπέρι
350γρ. ρύζι basmati
1 φέτα κολοκύθας
2x80γρ. RIO mare Τόνος σε Ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ζεστό πιπέρι τσίλι
αλάτι
λευκό πιπέρι
Stampa Ricetta
Προετοιμασία
Εκτέλεση:
1. Ζεστάνετε μερικές κουταλιές λάδι σε ένα γουόκ και ρίξτε το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (αφήστε στην άκρη τα κοτσάνια) και την πιπεριά τσίλι.
2. Προσθέστε την κολοκύθα κομμένη σε κύβους, αλάτι και μαγειρέψτε σε μεσαία φωτιά, προσθέτοντας λίγο νερό εάν είναι απαραίτητο.
3. Ρίξτε το ρύζι σε μισό λίτρο αλατισμένο βραστό νερό, χαμηλώστε τη φλόγα, προσθέστε μια κουταλιά λάδι και συνεχίστε το μαγείρεμα έως ότου το basmati είναι "al dente" (το νερό πρέπει να απορροφηθεί πλήρως).
4. Μόλις μαγειρευτεί, σοτάρετε το ρύζι στο wok με την κολοκύθα, προσθέστε ένα μέρος του στραγγισμένου τόνου και αφήστε να απορροφήσει τη γεύση.