Ζυμαρικά caserecce με σκουμπρί, μοτσαρέλα και ξύσμα λεμονιού
Συστατικά
Υλικά για 4 μερίδες:
350 γρ. ζυμαρικά caserecce ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
2 συσκευασίες 120 γρ. RIO mare Φιλέτα Σκουμπρί στη Σχάρα al Naturale
200 γρ. μοτσαρέλα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 ακέρωτο λεμόνι
μερικά φύλλα δυόσμου
1 ματσάκι φύλλα βασιλικού
60 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
350 γρ. ζυμαρικά caserecce ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
2 συσκευασίες 120 γρ. RIO mare Φιλέτα Σκουμπρί στη Σχάρα al Naturale
200 γρ. μοτσαρέλα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 ακέρωτο λεμόνι
μερικά φύλλα δυόσμου
1 ματσάκι φύλλα βασιλικού
60 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Stampa Ricetta
Προετοιμασία
Εκτέλεση:
1. Φτιάξτε τη σάλτσα με 40 γρ. ελαιόλαδο, 1 πρέζα αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού (τριμμένο ή κομμένο σε λωρίδες).
2. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά «αλ ντέντε» σε αλατισμένο νερό που βράζει, στραγγίξτε τα και ξεπλύνετε με κρύο τρεχούμενο νερό για να σταματήσει ο βρασμός. Περιχύστε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
3. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι σε μια κατσαρόλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέστε το τεμαχισμένο σκουμπρί, ανακατέψτε καλά και κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
4. Κόψτε τη μοτσαρέλα σε κύβους και προσθέστε την στα ψιλοκομμένα βότανα. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με άφθονο μαύρο πιπέρι.